Je bekijkt nu Controle van de huurovereenkomst kan nooit kwaad! Bijna € 20,- per maand minder zal huurder moeten voldoen.

Controle van de huurovereenkomst kan nooit kwaad! Bijna € 20,- per maand minder zal huurder moeten voldoen.

Bijna € 20,- per maand minder aan huur hoeft huurder te gaan betalen.

Bij haar viel een aantal weken geleden een brief op haar deurmat. De verhuurder deelde aan huurder een huuraanpassing mee van ruim 8,1% met ingang van 1 juli. De huurder twijfelde over de huuraanpassing en nam contact met Lima Advocatuur op voor juridisch advies.

De advocate ging aan de slag en na bestudering van de huurovereenkomst bleek het volgende. De verhuurder hanteerde al een aantal jaar een verkeerde toepassing van de huuraanpassing. Hij verhoogde de huurprijs met een andere bepaling dan hij met huurder was overeengekomen. Dit leidde tot strijd met een verkeerde percentage huurverhoging. De verhuurder was met huurder de zogeheten prijsconsumentenindexcijfer (CBS) overeengekomen, maar hanteerde een andere huuraanpassing. Dit mag natuurlijk niet.

De advocate maakte op basis van deze toepassing een nieuwe berekening van de huurprijs en verhogingen van de huurprijs per jaar. Dit bleek na controle niet 8,1% maar 1,4% te zijn. Gelukkig paste de verhuurder na berichtgeving de huurprijs aan en betaalde aan huurder het teveel betaalde terug met terugwerkende kracht tot 1 juli 2019.

Controle door een deskundige is verstandig. Neem contact op met Lima Advocatuur als u uw huurovereenkomst ook nagelopen wenst te zien dan wel (nader) juridisch advies wenst.

Geef een reactie