Je bekijkt nu Wat kun je doen bij een brand, buiten jouw toedoen, die is ontstaan in de keuken maar de verhuurder weigert deze te herstellen?

Wat kun je doen bij een brand, buiten jouw toedoen, die is ontstaan in de keuken maar de verhuurder weigert deze te herstellen?

Ja kan gebeuren zou je denken, dat klopt. Maar niet gebruikelijk is het, wanneer je meer dan 16 weken moet wachten op plaatsing van de keuken, omdat de leverancier om onbekende redenen een verkeerde keukenblad (qua afmeting) dan wel verkeerde kleur van keukenkastjes bestelt en deze kastjes ook nog eens zoek raken.

Hoe vervelend en frustrerend is het als er een brand, buiten jouw toedoen, ontstaat in de keuken?

Ja kan gebeuren zou je denken, dat klopt. Maar niet gebruikelijk is het, wanneer je meer dan 16 weken moet wachten op plaatsing van de keuken, omdat de leverancier om onbekende redenen een verkeerde keukenblad (qua afmeting) dan wel verkeerde kleur van keukenkastjes bestelt en deze kastjes ook nog eens zoek raken…

Dat overkwam mijn cliënten en ze wendden zich vorige week echt radeloos tot mij. Niet veel aan de hand zou je zeggen, maar wel als je constant met een dooie mus blij gemaakt wordt.

Het ergste was, dat alle partijen naar elkaar wezen en afspraken keer op keer niet werden nagekomen. Cliënten waren het zat en wilden nog deze week de nieuwe keuken erin hebben.

Dus klom ik gister in de pen en schreef de verhuurder een brief, immers die is als verhuurder gehouden dit probleem te verhelpen (artikel 7:204 BW). Nadat ik mijn brief heb verzonden naar alle partijen, werden cliënten binnen een uur gebeld. En jawel hoor, vandaag wordt eindelijk de nieuwe keuken geplaatst. Beroep op overmacht. Prachtig nieuws natuurlijk en cliënten waren zo opgelucht en blij. Dit weekend feest met een fatsoenlijke keuken.

Tips voor rechtzoekenden met een soortgelijke situatie:

 – spreek als eerst jouw inboedelverzekering aan bij schade;

 – wend je vervolgens tot jouw verhuurder voor het overige;

 – worden afspraken niet nagekomen, wend je opnieuw tot jouw verhuurder en bewaar alle schriftelijke correspondentie en neem termijnen op in jouw verzoek.

Leidt het bovenstaande niet tot enig resultaat, dan kun je contact met mij opnemen en zal ik beoordelen of ik in juridische zin iets voor jou kan betekenen.

Geef een reactie