Je bekijkt nu Boete bij constatering telefoon in de hand tijdens het rijden (fietsen)

Boete bij constatering telefoon in de hand tijdens het rijden (fietsen)

Update: na onderzoek door een derde blijkt dat het besluit niet conform de 2 maanden regel is gepubliceerd. Dit betekent dat het besluit pas per 1 augustus officieel van kracht is en dus vanaf dan de boete rechtsgeldig kan worden uitgeschreven. Let hierop en zeg het voort. Mocht je al een boete opgelegd hebben gekregen, dan kan het lonen om hiertegen bezwaar aan te tekenen!

Word je vanaf 1 juli aanstaande tijdens het fietsen gespot met een telefoon in jouw hand? Dan kun je rekenen op een boete van maar liefst € 95,-!

Zelfs ik houd de datum goed in de gaten.. ja, ben zelfs tijdens het fietsen op mijn werktelefoon bezig… Ik ontkom er ook niet aan maar op 1 juli aanstaande mag het echt niet meer ‘boetevrij’!

Dus: niet even appen, bellen, een nieuw liedje uitkiezen of even laten overgaan… Word je gespot met onder andere een telefoon in jouw hand, dan mag je vervolgens jouw portemonnee trekken…

Zeg het voort en doe het ook gewoon niet. Het is best gevaarlijk, althans ik merk dat ik redelijk snel ben afgeleid als ik aan het fietsen ben en mijn ogen tegelijkertijd aan het scherm genageld zijn.

Warme groet op deze mooie en warme dag!

Geef een reactie