Advocaat Amsterdam Salima Ouald Chaib

Mw. mr. Salima Ouald Chaib

Advocaat Amsterdam

De naam Salima betekent letterlijk integer, rechtvaardig en veilig. Dat is nu juist wat deze advocate kenmerkt en waar zij dagelijks voor strijdt. Bij Salima staat de persoon centraal.

Voormalige cliënten omschrijven de advocate als volgt:

 • Betrokken en meedenkend.
 • Empatisch.
 • Goudeerlijk.
 • Recht door zee.
 • Volhardend.
Lima Advocatuur veer

Lidmaatschappen Lima Advocatuur

 • De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).
 • Vereniging voor bestuursrecht (VAR).
 • Vereniging Sociale Advocatuur Nederland (VSAN).
 • Voornemens om lid te worden van de Specialistenvereniging Vereniging voor het Huurrecht.

Salima Ouald Chaib is een gedreven juriste.  Zij strijdt middels het recht om het aangedane onrecht jegens haar cliënten ongedaan te krijgen/verzachten.

Liefde voor het recht
Haar drijfveer achter de rechtvaardigheid vloeit voort uit haar achtergrond. Al op jonge leeftijd werd Salima namelijk op diverse wijzen indirect geconfronteerd met het recht. Zo wilde zij al op haar negende advocate worden. In die periode was zij vooral boos op buren, omdat zij tot diep in de nacht harde muziek draaiden. Salima vroeg zich op enig moment af of hierover iets in de wet te vinden was. In deze periode is haar liefde dan ook voor het bestrijden van onrecht ontstaan. 

Ook raakte Salima op jonge leeftijd nauw betrokken bij een zaak van een familielid. Na een auto-ongeluk nam de betreffende familielid een advocaat in de arm. Salima fungeerde vooral als tolk en nam ook deel aan de gesprekken. Eveneens woonde zij de onderhandeling omtrent het vaststellen van het letselschadebedrag bij.

Verder liep Salima altijd hard toen zij jong was. Het voorgaande is overigens duidelijk merkbaar in haar praktijk.

Studieachtergrond Lima Advocatuur
In 2009 heeft Salima haar HBO-Rechten studie aan de Hogeschool Utrecht afgerond. Hierna heeft zij haar studie vervolgd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Salima is in 2012 afgestudeerd met een master Staats- en Bestuursrecht. Gedurende haar studies heeft Salima diverse stages verricht bij een aantal advocatenkantoren. Voorts heeft zij juridische werkervaring opgedaan bij onder meer een Wetswinkel, IND, UWV en Vakbonden.

Begrijpelijkheid
Salima weet als geen ander hoe frustrerend het kan zijn dat een cliënt de betreffende advocaat niet goed begrijpt. Zij legt u in begrijpelijke en heldere taal uit of uw zaak kansrijk is en neemt een transparante houding aan.

Vrije Tijd
In haar vrije tijd gaat ze erop uit met haar motor, reist zij graag naar andere landen om andere culturen beter te leren kennen of pakt ze er graag een boek bij.

 

Praktijk advocatenkantoor Amsterdam
Op 9 augustus 2017 is Salima tot advocaat beëdigd en voert sindsdien een algemene praktijk in zowel het Bestuurs- en Privaatrecht.

Salima heeft een brede kijk op een zaak, waarbij zij deze benadert vanuit diverse invalshoeken. De advocate houdt de lijnen graag kort. Zij werkt resultaatgericht, snel, efficiënt en hanteert betaalbare tarieven. Salima staat zowel particulieren als ondernemers bij.

Zij behandelt zaken (klik op het desgewenst rechtsgebied om doorgeleid te worden) aangaande het:

 Klik op het kopje werkwijze voor meer informatie.

Het Amsterdamse advocatenkantoor houdt haar kennis up to date door:

 • Deelname aan juridische cursussen.
 • Deelname aan de werkgroepen:
  – bestuursrecht;
  – huurrecht;
  – omgevingsrecht.